Oldalak

2007. március 25., vasárnap

Trainskaters, avagy Görkorival Romániában!


Elhatározta 3 fiatal srác, Májer Ádám, Hegyeli Hunor, Demeter Zsolt, hogy belevágnak egy 1000 km-es túrába, és nem mással, mint görkorcsolyával! Hozzájuk csatlakozott még Nagy Szidónia-Adél, bár ő a biciklire esküszik, de nem hagyja magát! Itt is felbukkan az a közmondás, hogy Három a Magyar Igazság, és Egy a Ráadás! :)

"A rendezvényünk fő célja felhívni az emberek figyelmét egy egészségesebb életmódra és arra, hogy mennyire előrehaladott a globális felmelegedés, ami nem jó az embernek. Egy ilyen meleg tél után muszáj ráébredni az embereknek, hogy nem jó az amit csinálnak nap mint nap a környezetszennyezés terén. Mindezek mellett még az a célunk, hogy bekerüljünk a Guiness Rekordok könyvébe."-mondta Döme, az egésznek a főszervezője, aki V. éves egyetemista, Környezetvédelem szakon a nagyváradi egyetemen.

Az útvonal: Nagyvárad (0 km) – Élesd – Kolozsvár – Torda – Marosvásárhely – Szegesvár – Brassó – Szentgyörgy – Csíkszereda – Székelyudvarhely- Kolozsvár – Zilah – Margitta – Székelyhíd – Nagyvárad(1016 km)

Tegnap előtt indult a csapat és tegnap este elérték Kolozsvárt, de az eddigi időjárás (3 és 7 fok között ingázott) nem épp a legkedvezőbb számukra. Szorítsunk hát nekik, hogy sikerüljön tervük, és bár az idő egyelőre nem épp a legkedvezőbb, reméljük, hogy az elkövetkező napokban, jobb időt fognak ki. Száraz aszfaltot fiúk! És ne adjátok fel!