Oldalak

2007. május 31., csütörtök

Motoros tragédia...megint...

Döbbentem olvastam az interneten a legujjabb tragédiát, hogy hogy is kell meghalnia egy fiatal gyermeknek. A szörnyűség Kolozsváron történt, tegnap, amikor is a 17 éves fiatal srác kölcsönkérte a barátjától az újonnan vett Kawasaki Ninja motorkerékpárját és nem elég, hogy jogosítvány, illetve tapasztalat nélkül tette mindezt, még ráadásul sisak nélkül száguldozott 130-140-es sebességgel. Nem tudom eldönteni, hogy az ilyen ember születésétől fogva beteg (mentálisan), vagy csak időszakos elmezavar gyötri...Bár az sem normális, hogy oda adta a tulajdonos a fiatalnak, hiszen tudatába lehetett annak, hogy mennyi hiányossága van a srácnak. Szomorú, hogy ilyen áldozat kell történjen, hogy az ember elszörnyedjen, és elgondolkozzon mennyi őrült van a világon...csak sajnos nem mindenkinek elég még ez az áldozat sem, hisz jön a másik, és azt mondja, hogy én úgy is ügyesebb vagyok és okosabb, velem ilyen úgy sem történik, és hősködése árát balesettel fizeti meg. Nagy ár ez, főleg ha az életedbe kerül, vagy „csak” egy életre nyomorékká tesz egy effajta megnyilvánulás.

Ime a kép a fiatal srácról, aki szörnyet halt a balesetben, nagyon remélem, hogy ezek után aki ezt olvassa, nem fog hősködni, hisz egyáltalán nem éri meg az a pár perc "dicsőség"... Bővebben pedig, románul, itt lehet olvasni róla!

Az sem mellékes, bár ez már más szempont, hogy mennyire nincs motorkultúra még nálunk. Minap motoroztam odahaza Váradon, tudni kell, hogy nekem csak egy 250-es Kawasakim van, chopper, és ez nem sportmotor. Bár ezt a sok bunkó (elnézést a kifejezésért, de másképp nem lehet) nem tudja, aki a stopnál beáll mellém, és bőgeti a motort, jelezve, hogy ő ügyesebb, és úgy is lehagy! Ilyenkor mi más a teendő? Bőgetem kicsit a motort....vált a lámpa...indulunk mindketten....és én rögtön indulás után befékezek kicsit, hogy szabad teret engedjek az idiótának, aki azt hiszi, hogy most versenyezni fog velem...Hát tévedett! De sajnos van, aki versenyzik, hisz ha sportmotorja van valakinek, miért is ne (ezt mondják egyesek) és csodálkoznak az újságban megjelenő gyászhirdetésen...már ha tudnak...

Kicsit morbid, de ez az igazság.

Szívből remélem, hogy változni fog az effajta elgondolás, és nem kell ilyesmikről olvasnunk vagy hallanunk! Addig is éljenek a szelíd motorosok! :)