Oldalak

2007. április 17., kedd

A Személyes Történeted - 2007. február 16.


"Itt vagyunk, ki tudja, kit ki hívott, mégis itt vagyunk, sokáig itt leszünk
Szárnyalunk , mint földre tévedt égben járó angyalok, és néha szenvedünk.
Álmodunk, a tények szürke tengerétől elfutunk, ezek vagyunk.
Hiszen van még időnk, azért se változunk.
Ki megtalált, itt volt néhány órát, néhány éjszakát, és gyorsan ment tovább.
Meg engedem, hogy ár sodorja, szél kavarja életem,
ameddig jó nekem.
De azt hiszem, most van itt a perc, hogy fogd a két kezem, az kell nekem!
Mert ha itt vagy velem, a szívem megpihen..."

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de egy-egy zeneszám annyi mindent képes elmondani...egy érzést, egy pillanatot, egy vágyat, egy óhajt, vagy épp egy fájó érzést...ezek a szövegek nem csak a "nagy klasszikusok"-ban találhatók meg, de megannyi együttes dalszövegében is. Vegyük példának a Pokolgépet, vagy a Quimby-t, vagy más, talán kicsit kevésbé híresebb együtteseket...mindegyiknek van legalább egy-két száma, ami a szeretetről, a szerelemről vagy éppenséggel a vágyról szól...ha midnenki ezt keresi, kutatja, nem lehetséges hogy csak elmennek mellette? Hiszen az embernek annyi lehetősége lenne, hogy megtalálja a vágyát, az álmát...persze ehhez idő is kell, mint a szerelemhez, és persze elengedhetetlen a türelem is...ami sajnos kevés embernek adatik meg...Egyszóval szerintem az emberek sokat akarnak maguktól és másoktól is...hiszen a boldogságot keresik, de "bocs, időm az kevés van!" cimszó alatt háritanak...akkor meg minek is?
Szóval ha valaki akar valamit, azt mindenáron eléri, hiszen Coelho, Az Alkimista c. könyvében is le van írva, hogy "A világlélek az ember öröméből táplálkozik...az ember egyetlen kötelessége, hogy beteljesítse Személyes Történetét. Minden egy. És ha akarsz valamit, az egész Mindenség összefog, hogy kívánságodat megvalosítsad!" Egy szóval a Boldogság csak Akarattól függ! Megismerés által fogjuk fel az egyes dolgokat. Az önvaló a megismerés által ragyog az ürességben. Vedd észre, hogy minden lény a merismerő és a megismert egyszerre!
Coelho valami fantasztikus módon tudja visszatükrözni az akarást, az emberek álmainak megvalosítási módját...illetve azt, hogy "Te képes vagy beteljesíteni Személyes Történeted"..."Sose mondj le az álmaidról - mondta neki az öreg király. - Kövesd a jeleket." Szerintem nem kell sok idő, és ezek a pár sorok, dimenziókat fognak megmozgatni és megannyi ember által lesznek ismertek, mint például Exupery: A kisherceg - idézetei.
Remélem mindenki, aki olvasta e pár sort, elgondolkozik rajta, és törekszik Személyes Történetét beteljesíteni a maga módján!

Sok sikert hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések: